04 May, 2012

Tutorial: Tegne efter en skitse.


Jeg kan rigtig godt lide skitser - både til layouts og kort. Det er som om arbejdet skrider nemmere frem.  Somme tider ender det med noget helt andet, men oftest går jeg meget nøjagtig efter den. 
Denne gang skulle jeg prøve mit første dobbelt layout, da jeg havde flere billeder jeg gerne ville bruge, så jeg fandt denne her på Pagemaps Maj 2011

Min idé var at importere skitsen ind i Silhouette programmet og derefter aftegne 3 af elementerne til brug på layoutet.
Billedet (.jpg filen) blev gemt på computeren ved at højreklikke på billedet med musen og vælge Gem Som. Herefter åbnede jeg Silhouette programmet og læste filen ind ved brug af File, Open.
Billedet er ikke så stort, men for at få elementerne i den rette størrelse er jeg nødt til at forstørre skitsen til den egentlige størrelse, dvs 12x24 inch.

Åbn Scale vinduet ved at trykke på 

Følgende billede dukker op ude til højre og højde og bredde skal tastes ind, altså bredde (W) 24 in og højde (H) 12 in, herefter trykkes Apply.

Nu vises skitsen i den størrelse som det faktiske layout ville få.

Først vil jeg tegne denne figur op

Og hertil bruger jeg Ellipse Tool 
Jeg tegner først en cirkel der cirka passer til den første runding. Derefter bruger jeg håndtagene (de små firkanter) omkring cirklen til at trække i med og musen og piletasterne på tastaturet til at lægge den så den passer mere præcist i buen på skitsen.. Der hvor de små tykke røde circler er på billedet er jeg meget påpasselig med at de ligger præcist som på tegningen.


Når den første cirkel passer, marker jeg den og laver en kopi - Crtl C og herefter Crtl V.
Nu kan du markere den nye cirkel og flytte den ned til runding nr. 2. Den rettes til så den passer i rundingen og specielt 'hjørnerne'  Det samme gør jeg engang til med en ny kopi - Crtl V - og lægger den i den nederste runding.

Nu skal de 3 circler smeltes sammen til én. Marker alle 3 circler (træk evt skitsen lidt væk hvis det er nemmere), vælg Object, Modify, Weld (man kan også højreklikke med musen og vælge Weld). Nu har du højre siden af den buede figur. Men vi skal have skåret noget af venstresiden, hvis den skal lægge op af papirkanten.

Her vil jeg bruge Rectangle tool
til at tegne en firkant over den del der skal skæres væk

Vælg herefter Object, Modify, Subtract. Figuren deles op i 2 og den overskydende del kan slettes.
Nu har du en figur du kan printe ud og som passer til skitsen.


Yderst til højre på skitsen er samme figur blevet brugt til journaling.
Kopier din nylavede figur, Crtl C, Crtl V, og flyt den hen over journaling stykket. Buerne skulle passe, så træk i hjørnerne imens du hold Shift-tasten nede. Så kan du få passet buerne ind. Figur nr. 2 skulle nu være klar
Jeg tilføjede en lille firkant langs hele venstresiden af figuren vhj af rectangle tool. Markerede rektanglen og figuren og derefter Object, Modify, Weld. Så var der ligesom et lille stykke at stikke ind under mine billeder.

Helt ude til venstre, oven over den første figur, ligger der et lille tag. Den er lavet på samme måde med at kopiere en af de buede figurer, som er lavet, og derefter tilpasset i størrelsen. 
Her har jeg tilføjet en lidt større firkant så den passer med at kan ligge ovenpå den store figur. Husk at bruge Weld så de smelter sammen.
Nu har jeg 3 figurer som jeg kan printe ud på karton eller mønsterpapir. Figuren gemmes i biblioteket, File, Save to Library.

No comments: